Regelmaat

Vanmorgen kletste ik met een mede-mama in de supermarkt. Super leuk mens, en wat er ook gebeurt, ze ziet altijd de positieve kant van het leven.
We kregen het over ‘het leven met kinderen’. Dat zij en haar man daar zo ontzettend niet voor gemaakt zijn, al die sleur, het schoolritme dat je leven beheerst, reinheid à la, maar rust en regelmaat??!
Ik kom er ook niet onderuit, en ja regelmaat is goed en belangrijk, maar bij ons in huis levert dat alleszins geen rust op kan ik je vertellen…bij niemand. De enige regelmaat die ik ken is die van mijn zoon die al 5(!) jaar elke nacht bij me komt spoken, weg nachtrust dus.

 

Anyway, overal is er wel wat, en over 15 jaar slaap ik vast wel weer eens door, maar wat ik zo heerlijk vond aan dat gesprek was dat ze – net als ik – gewoon een bloedhekel heeft aan al die zogenaamde leuke-dingen-doen-en-organiseren-met-je-kinderen..
NEE, verjaardagsfeestjes zijn niet leuk, ze zijn een kwestie van overleven.
NEE, op een stakingsdag naar het museum is niet leuk, het is de hel.
NEE, cupcakes bakken is niet leuk, het is vreselijk.
NEE, een middag zwemmen in een bomvol zwembad is niet gezellig, het is pure marteling.
JA, we houden heel veel van onze kinderen, maar we zijn simpelweg niet gemaakt voor een dergelijk leven. We willen tijd voor onszelf, voor lezen, voor slapen, voor slempen, voor mensen waarmee we een echt gesprek kunnen voeren, voor genieten van het leven!

Deze mama heeft een baan om jaloers op te zijn, ze ‘moet’ namelijk regelmatig een paar dagen achter elkaar naar Milaan of Duitsland…
En wat zij doet als evenwicht voor al die sleur, ze gaat na haar tennisles tot middernacht borrelen…op DINSDAG!
Sowieso regelmatig met een vriendin de hort op.

En ja, daar word je ook moe van. En te veel en te vaak drinken is niet gezond, nee..
MAAR slecht slapen en geen sociaal leven hebben is heel wat slechter voor mijn welbevinden kan ik je vertellen!

Dus, we gaan snel afspreken met elkaar voor een gezellige roddel-over-je-kind-borrel. Mannen thuis voor de buis, wij moeders geen regels en geen maat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *